درباره لایمستون اسلام آباد غرب (تجر)
معدن لایمستون اسلام آباد غرب دارای پروانه بهرهبرداری با مساحت 4.785 کیلومتر مربع در جنوب استان کرمانشاه و جنوب شرقی شهرستان اسلام آباد غرب واقع شده است. تشکیلات دولومیتی این معدن جز سازند شهبازان در شرق اسلام آباد غرب میباشد. با توجه به اندازه و شكل بلورها می توان نتيجه گرفت كه دولوميتهای سازند شهبازان در منطقه اسلام آباد غرب در طي دياژنز اوليه شكل گرفتهاند، در شرايط آب و هواي مرطوب و پايين افتادن سطح آب دريا، آبهای جوی (آب شيرين) به طرف حوضه پيشروی كرده و در اثر اختلاط با آب دريا (آب شور) باعث دولوميتی شدن سنگ آهكهای پيشين شدهاند. دولومیت با ترکیب شیمیایی کربنات منیزیم کلسیم با فرمول شیمیایی CaMg (CO3) 2 و در دسته سنگهای کربناتی قرار میگیرد. تفاوتی که این سنگ با آهک دارد در عنصر منیزیم است که آهک در ساختار خود ندارد. عیار اکسید منیزیم در لایههای دولومیتی اسلام آباد غرب به بیش از 21 درصد میرسد.


از نظر ظاهری این سنگ دولومیت مشابه سنگ آهک میباشد ولی دوام و استحکام سنگ دولومیت بیش تر است از اینرو میتوان در مصارف سنگهای ساختمانی و تزئینی نیز از این سنگ استفاده کرد. این ماده اصلی سنگ رسوبی به نام دولوستون و سنگ دگرگونی معروف به سنگ مرمر دولومیتی است.
تناژ قطعی این معدن برابر با 400000 تن و ذخیره احتمالی آن 500000 تن کانسنگ با عیار متوسط MgO>21% میباشد. ویژگیهای بارز محصول لایمستون و دولومیت این معدن شامل؛ شرایط مناسب جهت تولید کوپهای معدنی جهت مصارف ساختمانی، عیار بالای اکسید منیزیم، رنگ روش، مقادیر ناخالصی و عناصر مزاحم بسیار پائین و تناژ نامحدوده این ماده معدنی در محدوده اسلام آباد غرب است. عملیات استخراج در معدن معدن لایمستون تجر از سال 1402 آغاز شده است و تاکنون کوپهای معدنی با گریدهای مختلف در معدن در حال تولید میباشد که علاوه بر مصارف سنگ ساختمانی به دلیل کیفیت بالای دولومیت، لاشه سنگ یا شکسته این معدن به عنوان کلوخه دولومیت با گرید درجه 1 دپوسازی شده و آماده فروش میباشد.
بدون دیدگاه