درباره پلی متال سربیشه
محدوده اکتشافی گزیک با مساحت حدود 2 کیلومتر مربع در استان خراسان جنوبی و 50 کیلومتری شرق شهر سربیشه واقع گردیده است. این محدوده از نظر زون های ساختاری ایران در زون فلیشی شرق ایران و زون نهبندان-خاش واقع شده است. واحدهای سنگی شامل رسوبات شیلی و ماسه سنگی، آهک های برشی شده پالئوسن همراه با توده های نفوذی به سن الیگومیوسن عمده ترین واحدهای سنگی رخنمون یافته در این محدوده می باشند. کانه زائی آهن بصورت عدسی های از مگنتیت در زون دگرگونی مجاورتی تشکیل شده است.
زمین شناسی کانسار
جنس سنگ میزبان: کوارتز دیوریت، گرانودیوریت، آهک
سن سنگ میزبان: توده های نفوذی منتسب به الیگومیوسن و واحدهای رسوبی به سن پالئوسن
دگرسانی: سیلیسی، آرژیلیتی، پروپیلیتک، اکسید آهن
ژنز: اسکارن مس-آهن
پاراژنز کانه ها: کالکوپیریت، مالاکیت، پیریت، کالکوسیت، مگنتیت
نوع گانگ: کوارتز، کلسیت، اکسید و هیدروکسیدهای آهن
پاراژنز ژئوشیمیایی: Cu, Fe


ابعاد ذخیره
همبری توده های نفوذی با سنگ آهک در این محدوده باعث ایجاد زونی متاسوماتیک شامل هورنفلس، پیروکسن هورنفلس، گارنت اسکارن، گارنت اپیدوت اسکارن و مرمر کلسیتی شده است. این اسکارن از نوع کلسیمی تا کلسیم-منیزیمی بوده و ضخامت متوسط زون حاوی مس و آهن در حدود 2 متر بوده و طول آن به بیش از 50 متر می رسد. عمده کانه زایی در زون گارنت اسکارن تمرکز یافته و مگنتیت اصلی ترین نوع کانه زائی می باشد.
عیار ماده معدنی
مس با میانگین 1 درصد و حداکثر 2.3 درصد
آهن (Fe total) با میانگین 53 درصد و حداکثر 64 درصد
ذخیره قطعی کانسار
در حال حاضر اقدامات لازم جهت تخمین ذخیره قطعی این کانسار بر اساس داده های زمین شناسی، ژئوفیزیکی، ترانشه و حفاری ها در حال انجام است. پیش بینی میشود ذخیره آهن در محدوده اکتشافی گزیک در حدود چند صد هزار تن باشد.
زیرساخت
راه دسترسی خاکی در مجاورت محدوده موجود بوده و نزدیک ترین جاده آسفالته به آن حدود 2 کیلومتر فاصله دارد. همچنین امکانات رفاهی نظیر آب، برق و تلفن در فاصله میانگین 2 کیلومتری از این محدوده ها در دسترس می باشد.
عملیات اکتشافی انجام شده:
- جمع آوری اطلاعات پیشین شامل نقشه های زمین شناسی با مقیاس 1:250000 و 1:100000، نقشه های توپوگرافی، گزارش های ارائه شده پیشین، انجام مطالعات دفتری و برنامه ریزی جهت انجام مطالعات صحرائی
- پردازش تصاویر ماهواره ای ASTER جهت استخراج کانی های دگرسانی مرتبط با کانی سازی، تحلیل عوارض ساختاری و زمین شناسی و تفکیک اولیه واحدهای سنگی
- انجام عملیات های صحرائی مقدماتی شامل پیجویی و اکتشاف چکشی جهت تفکیک اولیه زون های دگرسان و کانه سازی ها
- نمونه برداری از زون های دگرسانی و کانه زائی به روش لیتوژئوشیمیایی
- آماده سازی و ارسال نمونه ها برای آنالیز به روش های XRF و ICP-OES به تعداد 25 عدد
- انجام عملیات ژئوفیزیک به روش مغناطیس سنجی در 20 پروفیل
- تخمین ذخیره ماده معدنی
- تهیه گزارش پایان عملیات اکتشاف