درباره کوارتزیت بزمان

محدوده کوارتزیت بزمان دارای پروانه اکتشاف بوده و با مساحت 1 کیلومتر مربع در جنوب استان سیستان وبلوچستان و غرب شهر بزمان واقع شده است و جزئی از از بخش منتهی الیه جنوب شرقی کمربند ماگمائی ارومیه دختر محسوب می شود که از جنوب به زون مکران، از شرق به زون فلیشی سیستان و از شمال به بلوک لوت محدود می شود. در این محدوده سازندهای سردر با سن کربونیفر و سازند جمال با سن پرمین رخنمون وسیعی یافته اند.

سازند سردر به دلیل قرارگیری در مجاورت توده های نفوذی کرتاسه بالائی تحت تاثیر دگرگونی مجاورتی شدیدی قرار گرفته است و ماهیت سنگ اولیه آن که شامل مجموعه ای از رسوبات آواری نظیر ماسه سنگ، سیلتستون، شیل و کوارتزیت بوده است به هورنفلس تغییر یافته است.

وجود افق های کوارتزیتی با عیار و خلوص بالای SiO2 و همچنین تاثیر دگرگونی مجاورتی در تبلور مجدد دانه های کوارتز اولیه در کوارتزیت ها منجر به تمرکز این ماده معدنی در سطحی وسیع گردیده است.

ویژگی های محصول 

مقادیر پائین عناصر مزاحم نظیر اکسیدها و هیدروکسیدهای آهن

فروش کانسگ به کارخانه های شیشه سازی

 

زمین شناسی ذخیره

تیپ و ژنز کانه زایی: رسوبی، تحت تاثیر فرآیند فرسایش سنگ های قدیمی غنی از کوارتز و حمل رسوبات ناشی از آن در محیطی که فرآیندهای شیمیایی منجر به تجزیه دیگر کانی های نامقاوم شده است این واحدهای سنگی در حوضه رسوبی تجمع یافته اند.

جنس سنگ میزبان: ماسه سنگ کوارتزیتی سازند سردر

سن سنگ میزبان: کربونیفر-پرمین

دگرسانی: به دلیل تشکیل این ماده معدنی در اثر فرآیندهای رسوبی در شرایط کم دما، اثری از دگرسانی مشاهده نمی شود.

عیار ماده معدنی

عیار SiO2 بطور میانگین 96 درصد می باشد.

ابعاد ذخیره

با توجه به فرم لایه ای ای کوارتزیت و قرارگیری آن در افق هایی مشخص از سازند سردر، ضخامت این ماده معدنی بطور میانگین 3 متر در مساحتی بالغ بر 1 کیلومتر مربع می باشد.

ذخیره قطعی

بر اساس مطالعات صورت گرفته بر روی ترانشه های اکتشافی، ذخیره کوارتزیت بزمان بالغ بر 1 میلیون تن می باشد.

زیرساخت

برای تمامی محدوده های اکتشافی راه های دسترسی مناسب خاکی و آسفالتی احداث شده است. همچنین امکانات رفاهی نظیر آب، برق و تلفن در فاصله میانگین 35 کیلومتری از این محدوده ها در دسترس می باشد.

 عملیات اکتشافی انجام شده:

  • انجام مطالعات دفتری  شامل جمع آوری اطلاعات موجود شامل نقشه های زمین شناسی، ماهواره ای و گزارش های ارائه شده پیشین در محدوده مورد مطالعه
  • انجام عملیات های صحرائی شامل پیجوئی، تهیه نقشه های زمین شناسی و معدنی در مقیاس های 1:20000، 1:5000 و 1:1000 در مساحتی بالغ بر 5 کیلومتر مربع و تعیین عوارض مهم زمین شناسی نظیر کنترل کننده های کانه زائی، نیز تفکیک لایه های حاوی مواد معدنی و تعیین ساختارهای موجود در محدوده معدنی و اثر آن ها در تغییرات ذخیره
  • طراحی شبکه نمونه برداری لیتوژئوشیمیایی و برداشت آن بصورت سیستماتیک از لایه های معدنی به تعداد 100 و پردازش داده های حاصل از آن و تهیه نقشه تغییرات عیار در محدوده مورد بررسی
  • ارسال 20 نمونه جهت انجام آنالیزهای شیمیایی به روش XRF و XRD در مراحل مختلف نمونه برداری
  • بررسی و مطالعه مقاطع نازک و صیقلی
  • تهیه نقشه توپوگرافی با مقیاس 1:1000 به وسعت 166 هکتار
  • احداث جاده های دسترسی جمعا به متراژ 1 کیلومتر
  • حفر 12 رشته ترانشه اکتشافی به متراژ 200 متر
  • تهیه مقاطع ترانشه ها
  • حفر چاهک اکتشافی به حجم 1943 متر مکعب
  • ارزیابی و تعیین حجم، شکل و تناژ ذخیره محدوده کانه زایی بر اساس داده های حاصل از ترانشه ها و گمانه های حفر شده بوسیله نرم افزار های تخصصی
  • تهیه گزارش نهایی